Адвокатката на Ружа Игнатова Ирина Дилкинска, която беше екстрадирана в САЩ

...
Адвокатката на Ружа Игнатова Ирина Дилкинска, която беше екстрадирана в САЩ
Коментари Харесай

Юристката на Ружа Игнатова е била арестувана още през юни 2021 година

Адвокатката на Ружа Игнатова Ирина Дилкинска, която беше екстрадирана в Съединени американски щати поради измами и пране на пари, била задържана в София още през юни 2021 година. Това оповестиха на брифинг представители на прокуратурата.
Още по темата
Ирина Дилкинска е предадена на американските управляващи на 20 март 2023 година на летището в София и към този момент е пристигнала в САЩ говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

Той разгласи, че днес е получено писмо от департамента по правораздаване на Съединени американски щати, с което показват признателност за ползотворната работа с българската прокуратура.

" Екстрадицията е поискана по отношение на изказвания за осъществени закононарушения, а точно присъединяване в проведена незаконна група, основана за машинация и пране на пари. Това е и съучастничество в възможната незаконна активност на по този начин известната криптокралица Ружа Игнатова " обясни още Кръстев.

По думите му в СГП няма следствие за тези закононарушения. То се води само и единствено на територията на Съединени американски щати, защото се води, че закононарушенията са осъществявани точно единствено на тази територия.

" Искането за екстрадиция е получено през март 2021 година, като е била издадена заповед за арест от областен арбитър в южен окръг на град Ню Йорк. Издадена е алена бюлетина и по отношение на алената бюлетина лицето е арестувано на 8 юни 2021 година на територията на град София. Незабавно от СГП е направено искане за непрекъснато задържане на лицето ", уточни още Кръстев, като отбелязва, че отбраната на Дилкинска е обжалвала решението на съда за екстрадиция, жалбата е била отхвърлена.

Срещу екстрадираната няма неприключили наказателни производства, няма информация дали е била осъждана, разясниха още от прокуратурата.

Според правосъдните органи във Вашингтон Дилкинска е работила като началник на правния отдел на компанията, учредена от Ружа Игнатова. 

Юристката е упрекната в скрит план за осъществяване на машинация и в скрит план за пране на пари. Всяко от двете обвинявания може да докара до оптималната присъда от 20 години затвор.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР